The Follow table collection designed by Mara furnishes Hivos headquarters in The Hague

Hivos is an international organization that supports development countries and is based in The Hague, on Grote Markstraat, a street that connects several commercial areas in the city center. It has recently renovated its headquarters in the Sijthoff building, a historic building that used to house Sijthoff Pers and has become an icon of the city over time.

hivos-l-aja.jpg

The new project by V8 Architects is a contemporary interpretation of the architecture of the large vintage department stores. A large curved facade seems to rest on 12 bronze storks, the symbol of The Hague.

hivos-l-aja.jpg

To furnish the Hivos offices in The Hague, Mara has supplied the tables from the Follow collection, which are eco-friendly and their height is easy to adjust, with no limitations. The Follow tables, produced by Mara, consist of two separate desktops. These tops are joined by a painted metal structure and are equipped with a handle that makes it possible to adjust their height. Thanks to this mechanism, the table can be lifted and lowered to the right height with a simple touch of the handle.

tavoli-mara-hivos-l-aja.jpg

As the Follow Benches do not need power supply, they can be placed anywhere. However, upon request, several accessories are available, including a multi-purpose module for electric wires. A sound absorbing panel makes it possible to create two independent workstations despite their proximity.

tavoli-mara-hivos-l-aja.jpg

Read also the new headquarters of Progetto CMR, an example of sustainable architecture